Κοινοποίηση: Facebook feed-image Ροή ειδήσεων
Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας Εκτύπωση E-mail
Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Από αριστερά: Ν. Λουκόπουλος (Έφορος), Α. Τασόπουλος (Μέλος), Δ. Σταθόπουλος (Γ. Γραμματέας), Φιλ. Οικονόμου (Πρόεδρος), Π. Πολυχρονόπουλος (Αντ/δρος), Β. Μπίκος (Ταμίας), Π. Ρέλλας (Μέλος)

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1979 με σκοπό, γενικότερα μεν, τη διαφύλαξη και προαγωγή της Βυζ. Εκκλησιαστικής Μουσικής κατά την παράδοση της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ειδικότερα δε την τόνωση και καλλιέργεια της έμφυτης αγάπης των ανθρώπων της Αιγιαλείας προς την ορθόδοξη λειτουργική μουσική μας παράδοση.

Σήμερα ο Σύλλογος αριθμεί πάνω από 300 ενεργά μέλη και έχει να επιδείξει πορεία 28 και πλέον ετών δημιουργικής παρουσίας και δραστηριότητας στο τομέα της μουσικής που υπηρετεί, με οργανώσεις συναυλιών, τιμητικών μουσικοφιλολογικών συνάξεων και ποικίλων άλλων δραστηριοτήτων και εορταστικών εκδηλώσεων, τόσο με τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, την οποία αμέσως ίδρυσε, όσο και με τις άλλες χορωδίες τις οποίες στη συνέχεια ίδρυσε, καθώς και με τη συνεργασία ομοειδών Συλλόγων άλλων πόλεων και Συλλόγων του Αιγίου. Το 1985 ίδρυσε και λειτούργησε επί τρία χρόνια και μεικτή "Παιδική Βυζ. Χορωδία".

Περισσότερα...
 
Η Χορωδία του Συλλόγου Εκτύπωση E-mail

Αποτυπώνονται τα μέλη της Χορωδίας του Συλλόγου κατά της διάρκεια της πορείας του έως σήμερα.

Περισσότερα...
 
Τα γραφεία του Συλλόγου Εκτύπωση E-mail

Αμέσως μετά την ίδρυση του (1979), ο Σύλλογος, στεγάστηκε σε Γραφείο, με ενοίκιο, επί της οδού Μεσσηνέζη 6. Στο Γραφείο αυτό λειτούργησε μέχρι τις 3 Μαΐου 1982.

Περισσότερα...
 
Λίγα λόγια μνήμης για εκείνους που έφυγαν... Εκτύπωση E-mail

Ο Σύλλογος των Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, στερήθηκε αγαπητών προσώπων, ιδρυτικών μελών και άμεσων συνεργατών και στυλοβατών του Συλλόγου.

Περισσότερα...
 
Οι διοικήσεις του Συλλόγου μέχρι σήμερα Εκτύπωση E-mail

Παρατίθενται οι διοικήσεις του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας κατά χρονολογική σειρά.

Περισσότερα...
 
Αναδρομή στη ζωή και τη δράση του Συλλόγου από της ιδρύσεώς του (1979) Εκτύπωση E-mail

Ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» με έδρα το Αίγιο, ιδρύθηκε την 9η Νοεμβρίου 1979 από μία ομάδα φίλων της παραδοσιακής Ελληνικής μας μουσικής, με σκοπό, γενικότερα μεν τη διαφύλαξη και προαγωγή της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής μας μουσικής κατά την παράδοση της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ειδικότερα δε την τόνωση και καλλιέργεια της έμφυτης αγάπης των ανθρώπων της Αιγιαλείας προς την παραδοσιακή Ελληνική μας μουσική.

Περισσότερα...